Accenten

Dagbesteding komt in vele vormen en maten met ieder een eigen accent. Bij Ben kenmerkt zich door een paar bewuste keuzes: kleinschaligheid, dagstructuur, doelen stellen en buiten zijn.

Om met het laatste te beginnen: buiten zijn brengt niet alleen frisse lucht en beweging. Buitenwerk, zoals groenten kweken, kas bouwen, hout kloven, verven of een schuur opknappen, geeft je een concreet project om mee te werken. Om doelen aan te verbinden, om resultaat van te zien en je uit te dagen om zaken te realiseren. Het leert je ook om rekening te houden met de kou en te genieten van een zonnige dag. De natuur is geduldig en geeft ons de mogelijkheid om weerbaarheid te kweken en te leren om ons eigen leven weer vorm te geven.

Kleinschaligheid

Kleinschaligheid betekent bij Ben dat een medewerker nooit met meer dan 4 personen werkt. Sommige mensen raken door grote groepen overprikkeld. Anderen hebben meer persoonlijke aandacht nodig. Een kleine hanteerbare groep betekent rust en ruimte en zichtbaarheid.

Bij Ben werk je niet vrijblijvend. Doelen stellen geeft overzicht, commitment en motivatie. Voldoening. Je doelen zijn persoonlijk en mogen klein zijn. Weer grond onder de voeten voelen, in beweging komen, helder nadenken over schoolplannen, wat jou past. Het praat vaak wat makkelijker tijdens het verven of met een bakje koffie erbij. Waar nodig zoeken we hierbij naar ondersteuning met andere professionals.

Dagstructuur

Tot slot dagstructuur. Starten met een wandeling en een bakje koffie. Wat brengt de dag? Wat ga ik doen? Je eigen lunch maken en even ontspannen. De dag afronden naar tevredenheid. Gezette tijden. Houvast. Focus.