“Het is nog vroeg, de zon komt net op, mijn thee is vers gezet maar moet nog een beetje afkoelen. Ik heb goed geslapen. Ik slaap al een paar weken weer een stuk beter, het is rustiger in mijn hoofd. Ik heb zo een afspraak bij de tandarts. Dat vind ik spannend maar ik heb het geoefend met mijn ambulant begeleider. Vandaag ga ik het voor de eerste keer zelfstandig doen. Het is alleen een controle maar toch, ik voel toch iets van trots in mij. Dit heb ik weer in de vingers. Straks douchen, nu eerst thee.”

Vrij snel nadat we met de dagbesteding waren begonnen, gebeurden er twee dingen. Allereerst kregen we steeds meer de vraag of we ook ambulante zorg aanboden. Ten tweede wilden we zelf de overgang van dagbesteding naar zelfstandigheid beter kunnen vormgeven.

De ambulante zorg van Bij Ben was een volgende logische stap. Laten we eerlijk zijn: als je graag een tweede keer koffie wilt inschenken en de details van afgelopen week nog eens wilt doornemen, dan zit je bij ons niet op de juiste plek. Je bent bij ons omdat je vastgelopen bent en nu muurvast zit. Wij stabiliseren je situatie en zetten je weer op het goede spoor. En dat is werken. Ook de kleine stapjes.

Onveranderd

Onze uitgangspunten zijn onveranderd: ons team is kleinschalig zodat we flexibel op je situatie kunnen reageren. We werken met structuur om je situatie te stabiliseren. En we werken aan weerbaarheid zodat je je leven weer zelf kunt vormgeven. Ook hier stellen we weer doelen. En bepalen we de stapjes. In vertrouwen en veiligheid weer naar buiten kunnen treden.

Trainingen

Woorden als weerbaarheid, (zelf)vertrouwen en je veilig voelen betekenen iets bij ons. Daarom ontwikkelen wij ons ook steeds verder als het gaat om wat wij jou kunnen bieden. Met trainingen zoals Rots & Water en coachend boksen ondersteunen wij jou in het vorm geven van je leven en geven wij vorm aan onze missie: opvangen, stabiliseren en terugpakken van je levensregie.